alltinomdenise.blogg.se

Vecka 7
Hej Hopp! Veckorna springer iväg och jag hinner inte med dom här veckolistorna. 
Jag struntar i vecka 6 och kör bara den här veckan nu istället.
 

Veckolista v.7. :

I veckan har jag:

Den här veckan känns som en produktiv vecka! Jag har fått mycket gjort. 

Jag har varit på en föreställning med min storasyrra: ”FATTA med Cleo och JUCK”. Jättebra grym! Shit vilka coola brudar. 

Jag har hälsat på Emma tillsammans med Ida och vi fick alla <3-dag fika hemma hos henne! Så mysigt och roligt. Och wow vilken charmig lägenhet hon bor i! Det är en äldre byggnad med högt i tak, stora fönster, gamla fina trägolv och en urtjusig gammal kakelugn. Love it!

Jag har gjort klart en Delkurs. 

Jag har fixat Praktikplats på ett hunddagis! Så jävla kul! Jag är aspeppad! Det ska bli så roligt och lärorikt att få praktisera och ta hand om massa hundar! 

Min lillasyrra kom igår, så idag har vi (syrror + pappa) åkt skoter! Så kul! 

Annars i veckan så gjorde Angus illa sitt ena framben i måndags.. Så jag fick åka in med han till veterinären.

Dom trodde, efter mycket kläm och känn, att det var en stukning eller sträckning. Han har fått smärtlindrande och antiinflammatoriskt som han (till en början) ska käka några dagar.

Jag var/är så jävla nervös att det var/är hans armbåge som krånglar.. Men dom trodde inte att det var det *peppar peppar!!!!*.

Berner Sennen (Angus ras), tillsammans med ett till antal storvuxna hundar är extra utsatta för just Höftleds -och armbågsdysplasi. Det är en sjukdom där höft -och armbågsleder blir felaktigt utvecklade och kan skapa stora problem och smärta. Vissa hundraser (bl.a. berner sennen) ingår i ett program för att motverka adenna sjukdom i all grad och bl.a. så måste dessa hundar i detta program bli röntgade vid 1 års ålder för att kolla så att allt står rätt till med armbågar och höfter. Man får nämligen inte avla eller dra/belasta hunden för hårt om lederna har utvecklats helt tokigt..

I alla fall. Så ska vi in till veckan igen för en efterkontroll. Han är mycket bättre redan nu och det känns jättebra!

 

Veckans bästa:

Att jag tog fingret ur och fixade praktikplats och att stället jag ska vara på känns så himla trevligt och välkomnande!

Veckans inspiration:

Hallrenoveringar! Pinterest-bilder på hallar. Vi ska göra om våran hall lite granna. Det kommer bli grymt! Det ska andas sekelskift. 

Just nu:

Sitter jag vid köksön, men ska sätta mig i soffan med gubben och kolla på ”bonusfamiljen” med massa Göta.

  I helgen:

Ska vi åkta skoter!

Nästa vecka:

Ska jag på en föreläsning om fysträning för hund. Hur man bygger upp hunden fysiskt och hur man minskar skaderisken. Intressant! Just hur man minskar skaderisken kan ju vara bra att veta, då som sagt Angus nyss skadat sig pga lite för hårt busande...

Sen ska jag på ett personalmöte, jobba helgen samt in till veterinären en dag då. 

 
 
Vecka 5
Jag ligger en vecka efter men här kommer listan för förra veckan, alltså v.5
 

Veckolista v.5

I veckan har jag:

 Förra veckan gick så jäkla snabbt! Jag tror jag gjorde någonting varje dag men nu kommer jag inte ihåg.. Det snöade ju och var snökaos från torsdag-lördag, så då hände det väl inte så mycket. Annars har jag och Agge varit hos våra berner-kompisar 2 dagar och sen har vi hängt med mamma, tagit sköna promenader och så vidare.  

Veckans bästa:

Helgen! Jag var ledig i helgen. 

Veckans inspiration:

Förra veckan inspiration var nog programet ”det sitter i väggarna” -mysigt med gamla hus som har en historia och någon gammal dörr, eller golv som ska göras om på ett ”gammalvist sätt”. Jag har länge varit inne på att ha nytt nytt nytt, men nu vill jag typ renovera gamla möbler och gå på loppis och hitta gamla guldkorn typ. 

Just nu:

Sitter jag vid köksön, jag sitter alltid här när jag ska göra den här listan har jag märkt haha.

  I helgen:

Helgen som var har jag varit ledig. Vi tog det väldigt lugnt. Åkte ner på stranden, skottade snö. Vi firade Marcus morfar som fyllde 90 år en dag. 

Nästa vecka:

Den här veckan har jag inte så mycket inplanerat. Ska jobba helgen. Annars ska jag försöka ta tag i lite skolarbete som ligger och väntar. Jag tänkte jag skulle börja sy ett halsband till Angus. Han börjar växa ur sina har nu och då köpte jag hem lite material till att försöka göra ett eget! Det blir spännande. Igår var jag in till stan med mamma och syrran, jag hämtade ut mina nya glasögon. Dom är så sköna och fina!

Aja. Nu måste jag ta tag i berget av disk.