alltinomdenise.blogg.se

vecka 4
 Den här skulle ha kommit upp förra veckan men jag glömde bort, men här kommer lista för vecka 4:
 

Veckolista v.4

I veckan har jag:

Haft möten med skolan,tränat, åkt skidor med Mona och vovvarna, gått ut och gått med mamma och Angus några dagar, firat mitt äldsta brorsbarn Edvin som fyllde 8 år, varit till stan med mamma några gånger för olika ärenden (jag har bland annat gjort en synundersökning och beställt nya brillor, yey!) , jobbat, chillat och gått på yoga. 

 
 
Veckans bästa:

Det var nog dagen då jag och Angus åkte till Mona och hennes två berner Meja och Yra. Dom har gjort upp ett eget spår i deras skog, det var plusgrader och solen sken. 

Samt dom dagarna jag, Agge och mami var ute och gick.

 

 

Veckans inspiration:

Att fixa trädgården. 

Ja jag vet att det är januari och snön ute är lika hög som jag själv, men jag vill bara börja odla en massa saker och fixa med pallkragar och växthus. Japp. Jag ska bygga mig ett eget växthus har jag bestämt! Alltså ett som en kan gå in i, där många tomatplantor får plats i och kanske ha en liten stol eller två i. Till våren vill jag dra i gång.

Kolla vad myysigt där här var då: 

 

 

Just nu:

Sitter jag vid köksön och väntar egentligen på att Marcus ska komma hem på lunch haha. 

 

I helgen

Har jag jobbat. I övrigt har jag bara myst hemma. Tagit det lugnt. Jag var på Yin Yoga igår, det är det perfekta avslutet på en vecka! 

 

Nästa vecka:

Den här veckan ska jag: hoppas på att inte bli mer förkyld. Idag ska jag ha bodywork, sen ska jag träffa Ida en dag, gå på en rallylydnadskursdag med Angus en dag, ha möte med skolan en dag, chilla och hoppas på bra väder på lördag; för då ska vi åka en tur med skotern. En tur där jag INTE kör ner i något dike och fastnar hela tiden, ooops. Hehe. 

Det sitter i väggarna
Hej! 
Hoppas ni haft en fin dag i det strålande vädret.
Jag, Angus och mami var ute på promenad i skogen idag, sen for vi och hämtade min syrra och vi alla åt lunch hemma hos mami. <3
Syrran klippte även mina toppar, så nu känns det skönt.
(null)

Jag har börjat kolla på ett nytt favoritprogram på SVTplay: "det sitter i väggarna". 
(null)
Programmet handlar om hur historikern Christopher O´Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg åker ut till olika husägare som vill lära sig mer om sitt bostads historia.

Jag ÄLSKAR gamla hus som har en historia, jag älskar också äldre hus arkitektur. Det var så mycket mer känsla i husen då. 
Det fanns väl tid för det då också. Nu ska det gå så fort som möjligt allting, ja dels för att vi har massa mer maskiner men också eftersom vi lever i en sånt stressigt samhälle.. 
Nu matas husen ut på löpande band i form av modulhus som kommer med fyra färdigsnickrade väggar. Förr i tin’ låg det liksom mer tanke och tid bakom varje vägg. 

Det näst senaste avsnittet var dom hos ett par som hade köpt sig ett hus med en  tillhörande byggnad som var ett gammalt orangeri! Dom grävde fram en massa historia och gamla bilder om det där orangeriet, så vackert! 
Byggnaden i bakgrunden är orangeriet.

Entrén in

Har ni inte redan sett programmet så gå in och gör det! 
..förutsatt att ni är intresserad av gamla byggnader och dess historia då alltså. Hehe.



23/1
God kväll! 
Idag har jag varit till stan en sväng med mamma, jag skulle lämna tillbaka några böcker på biblioteket och sen for vi några butiker och kikade innan vi åkte hemåt igen. Vi var bl.a. på IKEA en sväng och då bjöd mina snälla mami på lunch och på årets första semla! <3
 
Övrigt av dagen minns jag knappt.. Vad har jag gjort? Tagit en promenad med Angus. Annars har den här dagen varit ganska lugn faktisk, skönt! 
Jag tycker dagarna flyter in i varandra. Knappt så jag kommer ihåg vad jag gör om dagarna och om det var måndag eller torsdag det hände. Aja.
 
Igår blev jag så jäkla sugen på köttbullar och makaroner. 
Så jag gjorde köttbullar på kycklingfärs istället för nöt/gris. 
 
Kycklingfärs är ganska kletig så det behövs inga ägg eller något ströbröd för att hålla ihop bullarna, du behöver bara krydda och börja rulla!
Dom ingredienserna jag använde var:
500g kycklingfärs
Svart -och vitpeppar 
Kycklingfond (i flaska) 
Salt
Rosmarin
Lökpulver
Soya
Timjan
Lite mjöl
Grädde
Jag gjorde dom i en gräddstuvning så innan jag hällde i grädden i stekpannan så strödde jag lite mjöl på bullarna och rörde runt.